Ingen linje fra A til Å

Ingen linje fra A til Å

Drømmer er basert på ditt liv og din virkelighet, men det betyr ikke at det er enkelt å tolke det som skjer. I drømmen så er opp – ned og venstre blir høyre. Skogen kan være blå mens himmelen er grønn. Ingen vanlige regler gjelder. Det er nesten som å se et dårlig maleri innimellom, mens det andre ganger kan være helt krystallklare bilder. Derfor er det opp til personen som har drømmen å tolke det som skjer, tolke symbolikken.

Hva kan du møte?

Det er vanskelig å vite hva som er viktig og hva som ikke er det i en drøm. Veldig ofte så skjer det så mye at man ikke klarer å holde oversikten. Det ene øyeblikket så er du inne i en drøm hvor du småløper gatelangs i en fremmed storby, mens du i det neste øyeblikket slåss mot en blekksprut. Fabeldyr som enhjørninger er ikke et uvanlig syn, men du kan også møte personer og dyr du kjenner godt.

Noen ganger så har man helt realistiske drømmer hvor man befinner seg i et vanlig miljø, men det skjer ting som er uvanlig. En klassiker er at man dukker opp på skolen eller på jobben naken, et mareritt for alle og enhver.

Hva bør du fokusere på?

Med litt trening så kan man øve opp sinnet til å huske mer av drømmene sine. Dette betyr at man i begynnelsen må skrive ned alle detaljer, uansett hvor små og ubetydelige. Etter hvert så kan man begynne å huske flere detaljer og huske mer sammenhengende drømmer. Hvis det er mulig så bør man prøve å analysere drømmen med engang, mens den er frisk i minnet. Det vil gjøre det enklere å huske eventuelle detaljer man ikke har skrevet ned, men som dukker opp under bearbeidelsen av drømmen.

Over tid vil et slikt arbeid hjelpe deg å finne ut hva som det er viktig å fokusere på. Det kan være at farger er viktig for deg eller det kan være steder. Det kan også være at det er mange forskjellig tegn som er viktig i dine drømmer. Noen utvikler egne drømmer som forutsier spesifikke ting. Det kan være at du får en spesiell drøm rett før du blir syk. Eller det kan være at det er visse drømmer som dukker opp rett før det skal skje noe viktig i livet ditt.

Så svaret på hva spørsmålet om hva du bør fokusere på er rett og slett at du bør fokusere på alt i begynnelsen. Etter hvert kan du begynne å se systemer og gjenkjenne disse.